Toivasten sukuseura ry

Toivasten Sukuseura ry

Perustettu: 19.7.2003
Kotipaikka: Kuopio

info@toivastensukuseura.fi

Sukuseuran tarkoituksena on selvittää eri puolilta Suomea olevien Toivasten sukujen vaiheita ja historiaa, vaalia sukujen perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta sukujen jäsenten keskuudessa.

Toivasten sukuseura ry:n
Tietosuojaseloste

Menneitä

Maaliskuu 2018

Erinäisten toisistaan riippumattomien sattumien johdosta sukukirjatarinoiden saaminen verkkoon luottavaksi on kestänyt luvattoman kauan. Hommat ovat taas kunnossa ja viisi uuttaa tarinaa on nyt luettavissa jäsensivujen kautta.

Tammikuu 2018

Sukuneuvosto toivottaa kaikille Toivasille ja Toivas-henkisille hyvää vuoden 2018 alkua.

Sukukirja projekti on taas ottanut askeleen konkreettisempaan suuntaan. Jäseniltä toivotaan lisää materiaalia kirjaa varten.

DNA-tutkimus on jo auttanut Ari Kolehmaista yhdistämään sukuhaaroja. Vielä on muutamia sukuhaaroja, joista tarvitaan lisää osallistujia DNA-tutkimukseen.

Elokuu 2017

Toivasten Sukuseuran sukukokous 22. – 23.7.2017 Kajaanissa


Toivasten Sukuseuran sukukokous 2017 pidettiin viikonvaihteessa Kajaanissa. Tapaaminen oli jälleen suuri menestys, sillä se keräsi yhteen puolen sataa Toivas-sukuista eri puolilta Suomea. Paikka, Onnelan kaupunginosassa Kajaaninjoen rannassa sijaitseva Hotelli Kajaani, tarjosi mukavan rauhalliset puitteet tapaamiselle. Paikallisena puuhamiehenä Kajaanissa toimi Arto Toivanen, mistä hänelle parhaat kiitokset. Yhteydenpidon lisäksi sukukokouksen keskeinen teema oli jälleen sukututkimus ja sen edistäminen.

Matti ToivanenPuolilta päivin alkanut virallinen osuus käsitti yhdistyksemme sääntömääräisen yleiskokouksen, jossa rutiiniasioiden lisäksi valittiin seuralle uusi puheenjohtaja ja sukuneuvosto tulevalle 2-vuotiskaudelle. Järvenpääläinen Matti J.Toivanen päätti 8-vuotisen puheenjohtajuutensa; Matille parhaat kiitokset vetovastuu-urakan menestyksellisestä hoitamisesta! Matti jatkaa edelleen sukuneuvoston jäsenenä.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kuopiolainen Mikko T.Toivanen. Mikko PJMikko on 63-vuotias filosofian tohtori ja pitkän linjan musiikin sekatyöläinen. Muut sukuneuvostoon valituksi tulleet ovat Annikki Länsisyrjä Säkylästä, Anja Toivanen Turusta (uusi jäsen), Esko A.Toivanen Ivalosta, Hannu A.Toivanen Vantaalta, Markku K.Toivanen Helsingistä, Matti J.Toivanen Järvenpäästä ja Teemu Toivanen Turusta. Outi Kater os. Toivanen Shetlannista jatkaa juttujen tallennuksen koordinaattorina.
Virallisen osuuden päätteeksi todettiin vain lyhyesti sukukirja-projektin nykyvaihe: Ollaan erittäin hyvässä vauhdissa, pitkälle menneisyyteen on nyt meillä jo tarkkaa tietoa, ja henkilörekisteri, joka muodostaisi kirjan rungon, on kattava – mutta juttuja puuttuu! Sukukirjaa ei voi tehdä pelkistä sukutauluista vaan luettava ja kiinnostava kokonaisuus syntyy vasta tauluista ja tarinoista. Tässä suhteessa kirjan synnyttämiseen tarvitaan nyt jäsenistöä mitä suurimmassa määrin. Muuten kyllä tulokset, se miten sukututkimuksessa on edistytty kahden, neljän, kuuden viime vuoden aikana, ovat ilahduttavat.

Virallisen osuuden jälkeen kajaanilaisen puheenvuoron piti kunnallismies ja –poliitikko, toimittaja Aki Räisänen, joka esityksessään poimi hauskasti esille muutamia Kajaanin historian merkittäviä tapahtumia ja käännekohtia niistä elävästi ja mielenkiintoisesti pakinoiden.

Kahvitauon jälkeen oli vuorossa vuonna 2015 Pekka M.Toivasen säveltämän Toivasten Sukuseuran Juhlamarssin sanoituskilpailun tulosten julkistaminen. Sanoituskilpailuun otti osaa kaksi sanoittajaa, Ahti Toivanen ja Markku Toivanen. Kilpailun ylituomari, säveltäjä Pekka Toivanen ja avustava tuomari Mikko Toivanen eivät pystyneet tekemään eroa näiden kahden sanotuksen välillä, ja niinpä ratkaisu oli, että Markun sanoitus on Juhlamarssin 1. säkeistö ja Ahtin sanoitus sen 2. säkeistö. Sanoitukset ovat aika erilaisia, mutta yhdessä ne muodostavat mukavalla lailla toisiaan täydentävän kokonaisuuden, tuomaristo totesi. Suuret kiitokset Markulle ja Ahtille mukaantulosta ja hyvästä työstä!
Ensimmäisen sukututkimukseen liittyvän esitelmän piti Hannu A.Toivanen aineenaan ”Toivasten suvun alkuvaiheet 1400-luvulta lähtien Ari Kolehmaisen tutkimusten pohjalta”. Esitelmästä saattoi panna merkille, että viimeisen vuoden sisällä on edistytty dramaattisen paljon, ”Etappi 1:n” nyt valmistuttua, kun Säämingin, Kerimäen, Anttolan ensimmäiset dokumentoidut Toivaset on löydetty, ja ”Etappi 2:n” valmistumisen myötä heidän esi-isiensä vaiheet ja levittäytyminen Savoon kautta 1600-luvun aina 1700-luvulle saakka saadaan esille ja nivotuksi jo aiemmin tiedossa olleisiin ihmisiin ja sukuhaaroihin.

Toivas-sukujen liikkeitäToinen esitelmä, Esko ja Markku Toivasen pitämä käsitteli ”Toivas-sukujen liikkeitä vuosisatojen aikana karttapohjalla”. Esityksen vahvuus oli sen havainnollisuus: mielenkiintoiset kartat elävöittivät suuresti paljon faktatietoa sisältänyttä tarinaa.

Kolmannen esitelmän pitäjä oli Annikki Länsisyrjä, jota avusti Mikko Toivanen. Nyt aiheena oli ”Yhden Toivasten sukuhaaran vaiheet Kuopion ympäristössä”; tässä keskiössä oli sittemmin Siilinjärven Hamulan kylälle asettunut sukuhaara ja sen vaiheet: 12 sukupolvea esiteltiin ja kuvamateriaaliakin oli tässä höysteenä.

Esitelmien jälkeen Sukututkimusryhmä – kahdessa eri pisteessä – vastaili esivanhempien esitietojen perusteella kiinnostuneiden kysymyksiin omista suvuistaan ja juuristaan. Tämä työpaja-vaihe kesti toista tuntia, ja sen aikana monia kysymyksiä esitettiin ja vastauksia saatiin. Kysymyksiä myös kirjoitettiin ylös myöhempää vastaamista varten.

Juhlapäivällinen nautittiin klo 19 – 20 ravintolasalissa, ja sen jälkeen seurasi illanvietto, joka sisälsi vapaamuotoista seurustelua, yhteislaulua, Helena Toivanen lausui Aale Tynnin runon ”Kaarisilta”, Trio ”Prima Vista” (Markku Toivanen, laulu, Pekka Toivanen, klarinetti ja Mikko Toivanen, alttosaksofoni) esiintyi ja vielä loppuillasta kuultiin uuden puheenjohtajan soolonumerona J.H.Nortamon ”Bellona ja Rodrigo”.
Trio Pirma Vista
Tyytyväisin mielin voitiin painua yöpuulle, ja seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen sukuneuvosto vielä piti järjestäytymiskokouksensa, minkä jälkeen kotimatka saattoi alkaa (tai muu matka jatkua).
Suuret kiitokset Teille kaikille mukana olleille! Viimeistään kahden vuoden päästä näissä merkeissä tavataan!

Sukuneuvoston terveiset nyt vielä teille kaikille Toivasille ja/tai jäsenille, jotka tämän luette:

 1. Missä haluaisitte, että seuraavan kerran kokoonnuttaisiin? Esitykset puheenjohtajalle tai sihteerille – yhteystiedot seuran www-sivuilla.
 2. Hyvät Toivaset, liittykää pikimmiten jäseniksi sukuseuraamme, näin vahvistatte niukkaa talouttamme matkalla kohti lopullisen kovakantisen sukukirjan toimittamista kirjapainoon. Lisäksi jäsenet ovat oikeutettuja pääsyyn sukuseuramme suljetuille www- ja FaceBook -(sukututkimus)sivuille. Liittymisohjeet seuran www-sivuilla.
 3. DNA-tutkimus: Nyt tarvitaan valituista sukuhaaroista halukkaita vapaaehtoisia DNA-tutkimukseen, jolla kartoitettaisiin eri sukuhaarojen keskinäistä sukulaisuutta! Ilmoittautumisohjeet sukuseuran www-sivuilla!
 4. Tässä vielä linkki FM Ari Kolehmaisen hiljattain julkaistuun lehtijuttuun, joka suuresti valottaa kohdan 3. asiaa – lukekaa: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005300045.html
 5. Hyvin TÄRKEÄ asia viimeiseksi: Tarttukaa nyt kynään (tai tietokoneeseen) ja kirjoittakaa, vaikka vaan muutama rivi, muistojanne, tarinoita suvustanne, vanhemmistanne /esivanhemmistanne editoitavaksi ja toimitettavaksi sukuseuran suljetuille jäsen-www-sivuille! Pallo on nyt teillä, hyvät Toivaset /jäsenet! Elämme vielä ”välivaihetta”, jolloin näitä tarinoita nyt kerätään, ennen kuin voimme ajatellakaan varsinaisen kirjan tekoon ryhtymistä. Juttujen palautusohjeet ovat seuran www-sivuilla.


Parhain terveisin,

Mikko Toivanen, puheenjohtaja

Heinäkuu 2017

Osallistu DNA-tutkimukseen. Kaikkien ei tarvitse osallistua, mutta olisi tärkeää saada ihmisiä vielä toisistaan irrallaan olevista sukuhaaroista.

DNA-tutkimuksella tuetaan perinteistä sukututkimusta. Alla lainaus aikaisemmasta tiedoksiannosta:

Ari Kolehmaisen kanssa on sovittu, että hän toimii myös Toivasten DNAprojektin koordinaattorina. Tutkimuksen tarkoituksena on toimia perinteisen sukututkimuksen tukitoimena kun selvitellään varhaisimpien sukuhaarojen keskinäisiä suhteita. Asiasta tulee lähiaikoina tarkempaa tietoa seuran jäsensivuille. Aiheesta kiinnostuneet seuran jäsenet voivat olla myös suoraan

Kolehmaiseen yhteydessä:

Maisteri Ari Kolehmainen
Pohjolankatu 1 A 6
50120 Mikkeli
sähköpostiosoite: kolehmainen.ari(at)gmail.com

VIIMEINEN KUULUTUS: KAJAANIIN, KAJAANIIN!


Neljä vuotta sitten olimme koolla Rantasalmen Järvisydämessä teemana ”Toivasten juurilla”. Fyysisesti emme olisi voineet olla lähempänä Toivasten alkukotia, mutta sukututkimuksellisesti olimme vielä varsin kaukana.

Nyt on tilanne toinen. Ammattitutkijan avittamana olemme tunkeutuneet Toivasten perimmäisille juurille valtakunnan ensimmäisten verotusasiakirjojen avautumisen myötä. Tule Kajaaniin kuulemaan faktatietoja Suomen ensimmäisistä Toivasista. Lauantai iltapäivän ohjelman viimeisenä osiona on vapaamuotoinen ”työpaja”, jossa kaikki kokoustajat voivat tutkailla omia juuriaan. Ota mukaan niin paljon faktatietoja kuin mahdollista omista esi-isistäsi. Selvitellään yhdessä.

Seuran www-sivuilla tietoja kokouksesta, ilmoittautumisohjetta ym. Vielä voi koittaa päästä mukaan: http://www.toivastensukuseura.fi/

Kajaanin kokous on avoin kaikille Toivas-suvusta kiinnostuneille, ei vain seuran jäsenille. Silti, LIITTYKÄÄ JÄSENIKSI ennen pitkää (jos ette ole jo)!

Toukokuu 2017

Sukukokous 2017 - Kajaanissa 22.7 - 23.7.2017

On taas aika kerätä Toivaset yhteisen katon alle keskustelemaan ja tutustumaan. Sukututkimuksen osalta on otettu Ari Kolehmaisen tutkimuksen pohjalta askeleita eteenpäin, joten tule Kajaaniin kuuntelemaan mitä kaikkea on saatu selville aikaisista Toivasten vaiheista. Klikkaa tästä Toivasten Sukukokous 2017 -sivulle ilmoittautumaan ja katsomaan ohjelmaa.

Oletko perheellinen? Tule mukaan sukukoukseen lasten kanssa ja auta meitä kehittämään sukuseuraa kattamaan ja kiinnostamaan myös nuorempia Toivasia!

Toivasten sukuseuran sukututkimus ja sen vaiheet

 • Toivasten suvun esi-isien tiedetään tulleen Etelä-Savoon Laatokan suunnalta.
 • Toivasten sukunimi syntynyt Savossa joskus 1300-luvulla. Se esiintyy varhaisimmissa asiakirjoissa muodossa Toiva.

.. lue esittely tästä linkistä ...

 • Toivasten sukuseura perustettiin vuonna 2003. Toiminnan alkuvaiheessa sukututkimuksen painopiste oli Juuan Kajoon suunnalla.
 • Vuodesta 2009 lähtien tutkimus laventui koko Suomen kattavaksi ja syntyi se massiivinen, alun kolmattakymmentätuhatta henkilöä käsittävä sukutietokanta, joka seuralla nyt on. Tämä kaikki tehtiin amatööriresurssein seuran omien tutkijoitten voimin.
 • Vuonna 2016 päätettiin ammattitutkija-voimin tunkeutua Toivasten perimmäisille juurille asiakirjojen alkuun saakka. Työ on hyvässä vauhdissa ja valmistunee vuoden vaihteessa 2017-2018.

 

Uutisia sukututkimuksen saralta

Sukuseura antoi viime keväänä toimeksiannon sukututkimuksen ammattilaiselle maisteri Ari Kolehmaiselle kaikkien Toivas-sukuhaarojen selvittämiseksi 1500 ja 1600-luvulla.

Hankkeen 1. etappi, 1500-luvun Toivaset, on nyt valmistunut. Siitä tulee pikapuoliin tiivistelmä seuran jäsensivuille ja yleisluonteisempi artikkeli facebookiin. Projektin 2. vaihe, 1600-luvun Toivaset, valmistuu kesän sukukokoukseen mennessä. Näiden varhaisimpien sukuhaarojen selvittely on keskeisessä roolissa sukukokouksen ohjelmassa.

Ari Kolehmaisen kanssa on sovittu, että hän toimii myös Toivasten DNAprojektin koordinaattorina. Tutkimuksen tarkoituksena on toimia perinteisen sukututkimuksen tukitoimena kun selvitellään varhaisimpien sukuhaarojen keskinäisiä suhteita. Asiasta tulee lähiaikoina tarkempaa tietoa seuran jäsensivuille. Aiheesta kiinnostuneet seuran jäsenet voivat olla myös suoraan

Kolehmaiseen yhteydessä:

Maisteri Ari Kolehmainen
Pohjolankatu 1 A 6
50120 Mikkeli
sähköpostiosoite: kolehmainen.ari(at)gmail.com

Sukukirjaprojektiin kaipaamme kokoajan uusia tarinoita, vaikka lyhyempiäkin, jäseniltämme. Seuran jäsensivuilta löytyvät ohjeet tarinoitten lähettämiseksi. Jos Sinulla ei ole mahdollista laittaa niitä seuramme jäsensivuille voit lähettää ne myös paperikirjeenä sihteerillemme Esko Toivaselle joka hoitaa niitten eteenpäin menon:

Esko Toivanen, Urheilutie 3 B 9, 99800 Ivalo, p. 0400 791109

Sukututkimustyöryhmä

Seuran perustehtävä sukututkimus voi hyvin

Sukuhaaratutkimus


Jo useiden vuosien ajan on seuran omin voimin selvitelty ja kerätty tietoa eri Toivas-sukuhaaroista. Työn tuloksena on seuran jäsensivuilla kohdassa Sukuhaarat (2016) nähtävissä 43 eri sukuhaaraa ja kolmatta kymmentä tuhatta Toivas-sukuihin kuuluvaa henkilöä. Tietokannassa on henkilöitä nykypäivään saakka. Tietosuoja lainsäädöksistä johtuen esille on laitettu 100 vuotta vanhemmat tiedot. Tämä on ollut iso ponnistus, mutta tulokset kestävät vertailun monen sukuseuran aikaansaannosten kanssa. Oivallinen lähde niille jäsenille, jotka haluavat tietää, minne ne Toivas-juuret oikein juontuvat.

Digitaalinen sukukirjahanke

Kaikista ansioistaan huolimatta edellisen kohdan tutkimuksessa on yksi puute: eri sukujen tarinat puuttuvat. Tämän kohdan korjaamiseksi käynnistettiin viime vuonna Kuopion sukukokouksessa digitaalinen sukukirja-hanke. Sen sisältö pähkinän kuoressa on seuraava: Jäsensivuilla sinisen nuolen Sukukirja-aineisto takana on lomake, jolla jäsenet voivat lähettää sivustolle tarinoita ja valokuvia oman Toivas-sukuhaaransa merkittävistä ihmisistä ja tapahtumista. Jokaisessa sukuhaarassa niitä varmasti on.

Projekti on hyvin liikkeellä. Jäsensivuilla on kohdassa Sukukirja rypäs ensimmäisiä tarinoita.

Kaksi kannustusta

Jäsenet: käykää tutustumassa karttuneeseen aineistoon ja ryhtykää miettimään sukuhaaranne merkittäviä tapahtumia ja henkilöitä. Jokaisessa sukuhaarassa niitä varmasti on. Lähettäkää niitä sivustolle. Näin syntyy aineistoa joidenkin vuosien kuluessa oikeaoppisen sukukirjan koostamiseen.

Toivas-sukuiset, jotka ette vielä ole seuran jäseniä, liittykää. Siten pääsette tutustumaan edellä kuvattuun aineistoon. Liittyminen tapahtuu kätevimmin seuran avaussivulla kohdassa Liityminen.

Sukututkimustyöryhmä

 

Sukukirjan ensimmäiset tarinat verkossa

Hei Toivas-sukuseuralaiset!

Toivasten Sukuseuran www-sivuilla on nyt linkin Jäsensivuille takana kohdassa Sukukirja ensimmäiset verkossa julkaistut sukukirja-tarinat. Käykääpä katsomassa. Ja sitten kehotus kaikille ryhtymisestä mukaan talkoisiin:

Ruvetaan nyt yhteistuumin muistelemaan, ylöskirjoittamaan ja siitä sitten sukukirjakoordinaattori-Outille lähettämään lisää tekstejä eri sukuhaaroista! Sukukirja on meidän kaikkien yhteinen projekti, joka ei synny ilman teidän aktiivisuuttanne, hyvät Toivas-sukuiset.

Jäsensivuilla kohdassa Sukukirja-aineisto on aineiston keruulomake, täyttöohjeita ym. Katsokaa ja tutustukaa tähän apparaattiin. Kysykää tarvittaessa lisätietoja!

Sukuhaarojen päivitykset


Sukuhaaroja on taas päivitetty, nyt on oltu tarkkoina ettei mitään käytännesääntöjen vastaista olisi päässyt mukaan. Sukuhaaroja pääsee tarkastelemaan jäsensivujen Sukuhaara osiossa käyttämällä vasta jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille lähetettyjä uusia tunnuksia.

Terveisin, sukututkimus-työryhmä

Kunniamarssi on nyt ladattavissa

Nuotit ja äänite on nyt ladattavissa alla olevan kappaleen lopusta.

Toivasten kunniamarssin sanoituskilpaulu

Toivasten sukuseuran hallitus julistaa hiljattain sävelletyn ja heinäkuussa 2015 esitetyn sukuseuran kunniamarssin sanoituskilpailun.

Tehtäväksianto, säkeistöjen määrä ym. on muuten vapaa, paitsi että sanojen tulee olla arvokkaat ja sukuseuran toimintaa, meidän "asiaamme" jollakin positiivisella tavalla edistävät. Kilpailun tuloksesta päättää kunniamarssin säveltäjä Pekka Toivanen, jolla on oikeus kutsua avukseen jäseniä sukuseurasta, neuvotella asiasta sukuseuran sukuneuvoston kanssa tms. ennen päätöksen tekoa. Säveltäjällä on oikeus hyväksyä joku ehdotetuista sanoituksista tai hylätä kaikki ehdutukset. Aikaa kilpailulle varataan toistaiseksi vuoden 2015 loppuun saakka. Kilpailun voittaja saa "palkinnoksi" julkisuutta, mainetta ja ihailua sukuseuran taholta, kun kunniamarssi seuraavan kerran sanoituksineen esitetään sukutapaamisen yhteydessä arvion mukaan kesällä 2017.

Kunniamarssin nuotit (pdf)

Kunniamarssin äänite (mp3)

Lähetä sanoituksesi kilpailu@toivastensukuseura.fi - osoitteeseen.

Toivasten sukuseuran sukukokous Kuopiossa 25.-26.7.2015


Toivasten Sukuseura ry oli taas kutsunut jäseniään ja muitakin Toivasia ja Toivas-mielisiä kokoontumaan Kuopion Hotelli Atlakseen seuraamaan seuran virallista kokousta ja järjestelyistä vastanneitten loihtimaa loistavaa ohjelmaa. Paikalle oli saapunut noin 80 henkilöä joista seuran jäseniä 56. Sukujuhlien seurauksena jäsenmääräkin taas kasvoi
hiukan.

Lue laajempi selostus (pdf)

 KUTSU Toivasten sukuseuran tapaamiseen Kuopioon la 25.- su 26.7.2015

Kuopion 25.7.2015 kokouksen esitylista

Jäsensivuille on lisätty Kuopion virallisen kokouksen esityslista.

Esityslistasta näkyy että muutamat Sukuneuvoston jäsenet ovat estyneet jatkamasta Sukuneuvostossa. Toivomme jäseniä aktiivisesti etsimään ja kokouksessa esittämään uusia jäseniä Sukuneuvostoon.

Puheenjohtaja Matti J.Toivanen olisi myös valmis luopumaan puheenjohtajan tehtävästä ja antamaan sen jollekin sukututkijalle varsinkin nyt kun Sukukirjojen pilottiprojekti käynnistynee.

Edelleen täytyy, taas kerran, pyytää meille tuntemattomia Toivas-sukututkijoita ilmoittautumaan. Pienetkin tutkinnan pätkät saattavat auttaa muita tutkijoita.

Sukuneuvosto

 

Muistutus sukuseuran tapaamiseen tulijoille

 1. Muistakaa varata huoneet Hotelli Atlaksesta.
 2. Käykää lunastamassa aterialiput 1.-15.7. hotellista, jotka ovat valinneet ainoastaan juhlapäivällisen/lähtölounaan.

Tervetuloa Toivasten sukuseuran tapaamiseen
Kuopioon la 25. – su 26.7.2015!

 
 

Paikka: Hotel Atlas Kuopio, Haapaniemenkatu 22, Kuopio

Sukuseuratapaaminen on tarkoitettu kaikille isän tai äidin puolelta Toivassukuisille, sekä sukuseuran jäsenille että ei-jäsenille.
Kaikki tervetuloa mukaan!

Sukutapaamisen teemat
 • Teema 1: SUKUKIRJAPROJEKTI – nyt alkaa tapahtua!
 • Teema 2: LUOVUUS – arjessa ja estradeilla!
Lisätietoja

Lisätietoa tapaamisesta kuten mm. ilmoittautuminen, osallistumismaksu, majoittuminen, ruokailut, ohjelma: Toivasten sukuseuran tapaaminen 2015

Lisätietoja tapaamispaikasta: www.hotelatlas.fi. Tule ja viihdy!

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 30.4.2015 mennessä: Ilmoittautumislomake.

Tapaamiskutsu

Tulostettava tapaamiskutsu (pdf-tiedosto)

Tapaamiskutsu

Ajankohtaista

Toivasten sukuseuran sukukokous Kuopiossa 25.-26.7.2015


Toivasten Sukuseura ry oli taas kutsunut jäseniään ja muitakin Toivasia ja Toivas-mielisiä kokoontumaan Kuopion Hotelli Atlakseen seuraamaan seuran virallista kokousta ja järjestelyistä vastanneitten loihtimaa loistavaa ohjelmaa. Paikalle oli saapunut noin 80 henkilöä joista seuran jäseniä 56. Sukujuhlien seurauksena jäsenmääräkin taas kasvoi
hiukan.

Lue laajempi selostus (pdf)


KUTSU Toivasten sukuseuran tapaamiseen Kuopioon la 25.- su 26.7.2015
Kuopion 25.7.2015 kokouksen esitylista

Jäsensivuille on lisätty Kuopion virallisen kokouksen esityslista.

Esityslistasta näkyy että muutamat Sukuneuvoston jäsenet ovat estyneet jatkamasta Sukuneuvostossa. Toivomme jäseniä aktiivisesti etsimään ja kokouksessa esittämään uusia jäseniä Sukuneuvostoon.

Puheenjohtaja Matti J.Toivanen olisi myös valmis luopumaan puheenjohtajan tehtävästä ja antamaan sen jollekin sukututkijalle varsinkin nyt kun Sukukirjojen pilottiprojekti käynnistynee.

Edelleen täytyy, taas kerran, pyytää meille tuntemattomia Toivas-sukututkijoita ilmoittautumaan. Pienetkin tutkinnan pätkät saattavat auttaa muita tutkijoita.

Sukuneuvosto


Muistutus sukuseuran tapaamiseen tulijoille

Muistakaa varata huoneet Hotelli Atlaksesta.
Käykää lunastamassa aterialiput 1.-15.7. hotellista, jotka ovat valinneet ainoastaan juhlapäivällisen/lähtölounaan.

Tervetuloa Toivasten sukuseuran tapaamiseen
Kuopioon la 25. – su 26.7.2015!Paikka: Hotel Atlas Kuopio, Haapaniemenkatu 22, Kuopio

Sukuseuratapaaminen on tarkoitettu kaikille isän tai äidin puolelta Toivassukuisille, sekä sukuseuran jäsenille että ei-jäsenille.
Kaikki tervetuloa mukaan!
Sukutapaamisen teemat

Teema 1: SUKUKIRJAPROJEKTI – nyt alkaa tapahtua!
Teema 2: LUOVUUS – arjessa ja estradeilla!

Lisätietoja

Lisätietoa tapaamisesta kuten mm. ilmoittautuminen, osallistumismaksu, majoittuminen, ruokailut, ohjelma: Toivasten sukuseuran tapaaminen 2015

Lisätietoja tapaamispaikasta: www.hotelatlas.fi. Tule ja viihdy!
Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 30.4.2015 mennessä: Ilmoittautumislomake.
Tapaamiskutsu

Tulostettava tapaamiskutsu (pdf-tiedosto)

Tapaamiskutsu

Jäsentunnukset vaihdettiin

Toivasten Sukuseuran ry:n Jäsensivuille pääsemiseen tarvittavat jäsentunnukset on vaihdettu. Uudet tunnukset lähetetään niille joitten jäsenmaksu on maksettu 28.2.2014 mennessä ja joilla on seuran tiedoissa toimiva sähköpostiosoite.

Sukututkijat ovat taas tehneet ahkerasti töitä ja niinpä nyt on päivitetty jäsensivuilla olevat sukuhaarat. Jäsensivuilla oleviin sukutiedostoihin (sukuhaaroihin) tehtiin paljon lisäyksiä ja lisättiin myöskin uusia sukuhaaroja ja alueita.

Ilmoittakaa muuttuneet sähköpostiosoitteenne seuralle liitymislomakkeella.

Esko A.Toivanen
sihteeri

TOIVASTEN SUKUSEURAN 10v.-JUHLAKOKOUS 20.-21.2013

Toivasten Sukuseuran 10v.-juhlakokous on nyt pidetty - kiitokset kaikille mukana olleille. Kokous pidettiin Rantasalmen Järvisydämessä 20.-21.7.2013 ja paikalla oli kaikkiaan kuutisenkymmentä henkilöä joista vähän yli puolet olivat seuran jäseniä ja loput henkilöitä joita kiinnostaa sukujuuriensa kautta Toivasten suvut. Heistä saatiinkin lisää jäseniä seuraamme.

Paikalla olleet kunnikirjan saajat. Arvo Toivanen, Pentti Toivanen ja Aarne Toivanen

Paikalla olleet kunnikirjan saajat: Arvo Toivanen, Pentti Toivanen ja Aarne Toivanen.

Itse 10v.-juhla aloitettiin palkitsemalla kunniakirjoilla ja sukuvaakunoilla seuran alkuvuosien toimihenkilöitä. Kunniapuheenjohtajaksi nimettiin Arvo Toivanen Nurmijärveltä joka oli seuran ensimmäinen puheenjohtaja ja jatkaa edelleenkin Sukuneuvostossa. Kunniajäseniksi nimettiin myös perustavan kokouksen puheenjohtaja, Aarne Toivanen Vantaalta sekä ensimmäisen sukuneuvoston jäsenet Pentti Toivanen Kuopiosta, Maire Eerikinharju Kiuruvedeltä, Kaarina Södergård Tampereelta, Arno Toivanen Iisalmesta, sekä postuumisti Matti Pulkkinen. Heistä paikan päällä olivat huomion osoitukset vastaanottamassa Arvo ToivanenAarne Toivanen ja Pentti ToivanenKaarina SödergårdilleMaire Eerikinharjulle ja Arno Toivaselle toimitetaan kunniakirja ja vaakunakilpi sekä Matti Pulkkisen omaisille kunniakirja jälkikäteen.

Tämän jälkeen aloitettiin varsinainen kokous jonka pöytäkirja tulee tarkastusten jälkeen jäsensivuille. Samoin Sukuneuvoston kokoonpano julkistetaan järjestäytymisen jälkeen.

Kokouksen jälkeen SSHY:n toiminnanjohtaja Kari-Matti Piilahti piti valaisevan esitelmän Kyrönsalmen (Savonlinnan alueen) ja sitä myöten myös Rantasalmen alueen varhaishistoriasta.

Kahvitauon jälkeen Sukuseuran kunniapuheenjohtaja Arvo Toivanen kertoili Toivasten Sukuseuran synnystä ja alkuvaiheista, minkä jälkeen Hannu A.Toivanen piti esityksen seuran sukututkimuksen vaiheista.

Seuraavaksi areenalle astui uudelleen Kari-Matti Piilahti kertoilemaan sukututkimuksen ensiaskeleista, häneltä saimme myös monisteen sukututkimuksen tiedonlähteistä.

Vielä ennen illallista saivat osanottajat tarkistella omia sukuhaarojaan sukututkimus työryhmän jäsenten kanssa seuran hallussa olevista tiedostoista. Tämä tilaisuus tuotti myös seuralle uutta materiaalia joka tulee syksyn kuluessa näkyviin jäsen-sivuillamme.

Sukutapaamisen toinen päivä aloitettiin Seppo Vänskän johtamalla aamuhartaudelle jonka jälkeen Esko A.Toivanen (Rantasalmen Toivasia pdf-tiedosto) ja Markku K.Toivanen (Toivasten juurilla pdf-tiedosto) pitivät esityksen alueen Toivasista ja omasta, viiden sukupolven takaa yhteisestä sukuhaarastaan. Osa sukujuhlan väestä oli jo poistunut paikalta tilaisuuden kaksipäiväisyydestä johtuen.

VIELÄ KERRAN KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE!

Arvoisat Toivaset

Toivasten sukuseuran 10. toimintavuosi on alkanut. Kiitän jo tässä vaiheessa Teitä aktiivisia Toivasia joiden kiinnostus esipolviin oli, ja on edelleen, niin suurta että he saivat aikaan sukuseuran perustavan kokouksen ja toimivan sukuseuran.

Sukututkimus on edennyt useamman tutkijan voimin ja juhlakokouksessamme saanemme nykyiset käsityksemme eri sukuhaaroista.

Toivasten juurilla - 10v juhlakokous 20.-21.7.2013 Rantasalmella

Tilaisuus on kaikille avoin. Virallisessa vuosikokouksessa puhe- ja äänivalta on kuitenkin vain Toivasten Sukuseura ry:n jäsenillä. Osanottomaksu on 15.00€ aikuisilta.

Viekää tietoa eteenpäin kaikille Toivasille ja Toivasten sukua oleville.

Jäseneksi voi liittyä Toivasten Sukuseura ry:n kotisivujen kautta tai kokouksessa Rantasalmella.

Lisätietoja: Ilmoittautuminen, majoittautuminen, ruokailut ja ohjelma

19.7.2012

Toivaset Rantasalmen, Juvan, Savonlinnan alueelta. Liittykää joukolla Toivasten sukuseuran jäseneksi. Toivasten sukuseura ry:n 10 v juhlakokous pidetään kesällä 2013 Rantasalmella. Seuraa kotisivuja ja facebook kirjoittelua.

Terveisin: Matti J Toivanen, pj.

10.4.2012

Toivasten sukuseuran jäsenkirje 2012 on luvettavissa Jäsensivuilla.

14.8.2011

Toimittaja Erkki Matti Toivasen muistokonsertti

Helsingin Uudella musiikkitalolla ma 19.9. 2011 klo 19.

Suomalaiset huippumuusikot esiintyvät Musiikkitalon konserttisalissa Yleisradion toimittajan Erkki Toivasen muistokonsertissa.

 

Konsertti on myös kuultavissa suorana YLE Areenalta klo 18.50 alkaen.

 

8.7.2011


Sukukokousgalleriassa valokuvia Tuusulan sukukokouksesta 2011.

19.3.2011

Toivasten Sukuseura ry:n kokous 2. - 3.7.2011 Tuusulan Gustavelundissa

Kokouksen teema: Serkkujen tapaaminen, joten aloittakaa sukulaistenne rekrytointi kokoukseen jo hyvissä ajoin. Vuoden 2011 sukukokous järjestetään Sukuneuvoston päätöksellä ylimääräisenä virallisena kokouksena 2.7.2011. 
Kokouksen ohjelma ja lisää asiasta.

Ilmoittautumisohjeet ja hinnat sukukokoukseen (pdf-tiedosto)

Ilmoittautumisen eräpäivä 25.5.2011!


24.11.2010

Arvoisat Toivasten Sukuseura ry:n jäsenet

Joiltakin teistä on vuoden 2010 jäsenmaksun suoritus unohtunut.
Tili: FI40 1037 3500 0706 76
Jäsenmaksu 10 euroa (perhejäsenmaksu 20 euroa).

Virallisessa sukukokouksessa, kuten Tuusulassa 2011, äänioikeus on vain edellisenä vuonna (2010) jäsenmaksunsa maksaneilla.

Tuusulaan 2011 ovat kaikki Toivaset isän tai äidin puolelta, niin jäsenet kuin ei jäsenet, tervetulleita.

13.9.2010

Pyytäisimme sukuseuran jäseniä päivittämään sähköpostiosoitetiedot (myös muut muuttuneet tiedot)  palautelomakkeella.  Varsinkin niiden, jotka ovat ilmoittaneet yhteystiedoissa sähköpostiosoitteen ja eivätkä ole saaneet kutsua sukuseuran foorumille. Lisää asiasta seuraavassa jäsentiedotteessa.

4.4.2010

Haluatko vanhoja suvun valokuvia näytille galleriaan?

Kuvagalleriaan on avattu oma galleria vanhoille valokuville. Ohje kuvien lähettämiseen sekä ohje digitointiin.

21.3.2010

Toivasten Sukuseura ry:n uudet verkkosivut avattiin.

Sivuilla on ajankohtaista tietoa Toivasten sukuseurasta  ja sen tapahtumista sekä Toivasten sukututkimusesta. Lisäksi myynnissä on sukutuotteita.

Sivuilla on uutuutena mm. Jäsensivut ja Toivasten sukutukimuskeskustelupalsta. Näistä toiminnoista tiedotetaan tässä ihan piakkoin lisää.

Toivasten sukuseura ry myös facebookissa

Toivasten Sukuseura ry on Facebook

Mitä pidät?

Lähetä palautetta sivuista palautelomakkeella: kehuja/risuja/kehitettävää

Sivuston ulkoasu ja toteutus:
Graafinen suunnittelija Anssi Toivanen

Sivuston ulkoasun lähtökohtana on seuran vaakuna, sen graafiset elementit sekä värit ja savolainen perinnemaisema. Sivun yläreunaa koristaa valokuva jylhästä kvartsiittivaarasta Kypäräisestä Juankosken ja Nilsiän rajalta.

Valokuva on kuvattu toisen korkeamman kvartsiittivaaran Pisan pohjoisrinteeltä läheltä muinaista kvartsilouhosta Pirunkellaria Juhannuspäivänä 2007. (Lisää aiheesta: Pisan - ei niin kalteva - torni)

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään