Vaakuna

Aiheen kuvaus

Nuoli kuvaa toivottua lasta. Apila on onnea toivottamassa. Apila viittaa maatalouteen ja onneen. Muinaissuomalaiset arvostivat ja toivoivat poikalasta kotinsa ja sukunsa turvaksi. Tämä toive heijastuu nimessä Toiva (myös mm. Toivakka, Toivas, Toivettu, Toivio, Toivo, Toivottu). Tästä miehen nimestä on tullut sukunimemme.

mm. Job 41:19
Nuolta sanotaan jousen pojaksi.

Psalmi 127:4
Niin kuin nuolet sankarin kädessä, niin ovat nuoruudessa synnytetyt pojat.

Nuoli (ja jousi) viittaa myös Savoon.

Vaakunaselitys

Sinisellä kilvellä hopeinen aaltokoroinen paalu, jossa sininen nuoli. Paalun saatteena sinisessä 4 hopeista apilaa 2+2. Pistokypärä. Kypäränpeite sininen, vuoripuoli hopeaa; lakipunos hopeaa ja sinistä. Kypäräkoristeena kaksi sinistä siipeä; kummassakin hopeinen apila.