Sukututkimus

Väestörekisterin mukaa 9.2.2015 Toivanen oli nykyisenä tai entisenä nimenä 7795 henkilöllä, joista 7400 asui Suomessa.

Sukuseura kerää ja koordinoi Toivasten sukututkimuksia

Yksi seuramme toiminnan keskeisiä osa-alueita on sukututkimus:
Toivasten suvun juurien selvittely

• Sukuverkon kokonaishahmotus
  • Eri sukuhaarojen välisten linkkien havaitseminen
  • Vireillä olevien sukututkimusprojektien seuranta, tiedottaminen jäsenistölle ja arkistointi
  • Seuran piirissä tapahtuvan sukututkimuksen aktivointi, määrän ja laadun lisääminen

Sukuneuvosto haluaa kartoittaa ne seuran jäsenet, jotka harjoittavat konkreettisella tasolla sukuhaaransa tutkintaa tai ovat aikeissa ryhtyä siihen. Jos kuulut tähän ryhmään, ilmoita yhteystietosi Hannu Toivaselle.

Sukuneuvosto on myös kiinnostunut seuran ulkopuolella toteutetuista Toivasten sukua
koskeneista/koskevista tutkimuksista ja niiden toteuttajista.

Henkilötietolaki ohjaa sukuseurojen sukututkimustoimintaa

Vuonna 1999 astui Suomessa voimaan henkilötietolaki, joka ohjaa vahvasti sukuseurojen sukututkimustoimintaa ja tulosten esillepanoa.

E.m. laki edellyttää, että sukuseura laatii pitämistään henkilörekistereistä seuraavat selosteet.

Nämä selosteet on vuonna 2012 laadittu, käytetty tietosuojavaltuutetun toimistossa ja asetettu luettavaksi seuran sivustolle.

Hannu Toivanen
sukututkimusryhmän vetäjä