Sukututkimuksen tila

Sukuseuran Jäsensivuille on laitettu esille tämän hetkisen tutkimuksen tiedossa olevat Toivasten sukuhaarat.

Sukuhaarojen sukutaulut

Jäsensivuilla Sukuhaarat-sivulla olevat 40 sukuhaaraa lähtevät liikkeelle alkuhenkilöistä, joita pidemmälle historiaan ei ole toistaiseksi päästy.

Kunkin sukuhaaran sukutaulu on katkaistu vuoden 1915 jälkeen. Näin täyttyy henkilötietolain vaatimus elossa olevien ihmisten tietojen levittämisestä. Digitaalisessa tietokannassamme on nuo aiemmin mainitut 17813 nimeä joista on 6504 Toivas-nimisiä joko syntyperän tai avioliiton kautta. Monet sukuhaarat ulottuvat nykypäivään saakka.

100 vuotta uudempien tietojen luovutus tulee perustumaan tarkkaan harkintaan. Esimerkkitapaus voisi olla, että joku pitkälle edistynyt Toivas-tutkija on laatimassa sukukirjaa omasta sukuhaarastaan. Tällöin varmistetaan huolella, että tietojen vastaanottaja tiedostaa vastuunsa siitä, että on saanut tiedot ainoastaan ja vain sukututkimus-tarkoituksiin. Samoin varmistetaan, ettei toimenpide ole ristiriidassa tietosuojasäädösten kanssa.

Sukuhaarataulut ovat vapaasti jäsenten luettavissa ja kopioitavissa

Tarkoituksena on, että sivustolla olevat sukutaulut päivitetään kerran vuodessa. Tietokantaa päivitetään tarpeen mukaan.

Kun jollakin jäsenellä on muutos- tai lisäys-ehdotuksia, tulee ne lähettää tietokannan hoitajalle sähköpostitse. Tietojen muuttaminen tapahtuu ainoastaan tietokannan hoitajan toimesta, joka on

Esko A.Toivanen
sukututkimustietokannan hoitaja