Toivasten sukukirja I julkaistiin 28.8.2021

Toivasten sukukirja I on kirjoittanut juvalainen sukututkija Ari Kolehmainen.
Yli 700-sivuisessa sukukirjassa on julkaistu sukutaulut (1759 kpl) nimineen kattavasti aikakirjojen alusta noin vuoteen 1900.

Toivasten sukukirja I kertoo savolaislähtöisen suvun alkuvaiheet, sukuhaarojen yhteydet ja asutushistorian liikkeet. Kirja luo pohjan ja rungon Toivasten myöhemmin julkaistaville sukukirjoille.

Toivasten suvun historia alkaa Kerimäen Anttolasta. Toivaset olivat levittäytyneet jo ennen ensimmäisiä veroluetteloita Rantasalmelle ja Siilinjärven Toivalaan.

Suurin osa myöhemmistä Toivas-haaroista on yhdistettävissä Siilinjärven Toivalaan.

Sukukirjassa käsitellään myös sukuseuran piirissä toteutetun isälinjaisen DNA-projektin tuloksia ja sitä, mitä DNA kertoo Toivasten alkujuurista ja asutushistorian linjauksista. Samalla luodaan katsaus laajemminkin isälinjan vaiheisiin ennen sukunimien syntyä.

Sukukirjan hinta

80€/kpl + postikulut.

Postikulut: 10€ / 1-2 kirjaa, 12€ / 3-4 kirjaa

Nouto: Järvenpäästä ilman postikuluja

Kirjan tilaaminen

Maksa tilaus sukuseuran tilille:
FI40 1037 3500 0706 76

Kirjoita maksun viestikenttään:
tilaajan nimi, postiosoite ja puh.
sekä nouto tai postitus

Tiedustelut:
Matti Toivanen
matti.toivanen@kolumbus.fi

Kirjan kansi, esilehdet, sisällysluettelo ja näytteitä kirjan sisällöstä