Valikko Sulje

Sukukirja-aineisto

Mitä olisi arjen luovuus – ennen ja nyt? Miten me Toivaset olemme selvinneet arjesta kekseliäästi, luovasti, luontevasti erilaisista tilanteista?

Olemme Savossa, ja täällä vastuu siirtyy helposti kuulijoille – niin tälläkin kertaa!: 

  • kertokaa oma tarinanne, juttunne, muistelonne – vaikka vain muutamalla sanalla – siitä miten luovuus on meillä ilmennyt, taiteilijoilla, taiteen harrastajilla, käsitöissä, eri ammateissa?
  • Ketä Toivas­taiteilijoita tiedetään nyt tai tiedetään olleen?
  • Mutta ei pysähdytä tähän: tässä voisi kehua tätiä ja enoa ja ukkia ja heidän arjen luovia ratkaisujaan, yhtä lailla, eikö?
  • Koitetaanpa muistella näitä tarinoita ja jaetaan nämä muistikuvat

Sukujuttuja voi lähettää joko alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen: sukukirja@toivastensukuseura.fi.

Lomakkeen täyttäminen

Alla olevalla lomakkeella kerätään sukujuttuja tulevaan sukukirjaan. Jutun voi lähettää kirjoittamalla tekstin lomakkeeseen tai erillisenä tiedostona.

Juttuun liittyvät valokuvat voi lähettää lomakkeella. Valokuvien digitoinnin voi tehtä digitaalikameralla (valokuvien digitointiohje). Jos käytössä on skanneri, kuvat pitää skannata vähintään 600dpi resoluutiolla. Kuvat kannattaa tallentaa jpg-kuviksi vähintää 80% pakkaussuhteella (QF80).

Jos valokuvia on enemmän kuin 2, niin pakkaa kuvat zip-tiedostoksi ja lähetä lomakkeella zip-tiedosto.

Selvityksen valokuvien tekijänoikeuksista voi tehdä lomakkeella tai liittää zip-tiedostoon mukaan. Myös tekstin tiedoston voi halutessaan pakata ko. zip-tiedostoon.

(* = pakolliset tiedot)