Valikko Sulje

Kuopio 2021

Toivasten sukuseuran vuosikokous 2021 Kuopion Kylpylä Hotelli Rauhalahdessa 28.-29.8.2021

Toivasten sukuseura ry:n vuosikokous 2021 elokuun viimeisinä päivinä Kuopiossa onnistui odotusten mukaisesti: Ensiksikin olen äärettömän iloinen, että kokous ylipäätään voitiin pitää koronaepidemian vielä kestäessä. Väljällä maskisuosituksella mentiin, ja se riitti vakuuttamaan muutamat empivät kokoukseen lähtijät siitä, että turvallisin mielin voidaan tulla. Myös kokouksen erityisteema, sukukirjan julkistaminen, saattoi olla nyt – epävarmoista ajoista huolimatta – melkoinen vetovoimatekijä lähteä Kuopioon kokoukseen. 

Kokousväkeä kertyi lauantaina heti klo 12.30:ksi 80 henkeä ja vielä pitkin iltapäivää osanottajia tuli lisää, ihan pitkälle iltapäivään saakka. Kokouksen avauksessaan seuran puheenjohtaja Mikko Toivanen totesi ”ympyrän nyt sulkeutuvan”: Noin 18 vuotta sitten oltiin täällä Rauhalahdessa edellisen kerran, perustavassa kokouksessa 19.7.2003. Toivanen muisteli, että vantaalaiset ja nurmijärveläiset kunnostautuivat toiminnan käynnistämisessä: Aarne, Arvo, Pentti ja Toivo Toivanen olivat niitä henkilöitä, jotka silloin kevättalvella 2003 ideoivat kokousta ja sitten kesällä toteuttivat sen. Näistä perustavan kokouksen toimijoista yksi oli nytkin paikalla, nurmijärveläinen Arvo Toivanen, jolle annettiin raikuvat aplodit. Arvosta tuli sitten seuramme ensimmäinen puheenjohtaja moneksi vuodeksi. Tekeminen ja toiminta ovat kahdeksassatoista vuodessa hyvin vakiintuneet ja organisoituneet, Mikko Toivanen totesi. ”Vaalikausi on ollut todella erikoinen kun ei kahteen vuoteen ole ollut kokouksia ”live” vaan kaikki hoidettu sähköpostilla. Kaksi vuotta sitten en olisi uskonut tällaista todellisuutta”, Toivanen sanoi. Hänen kestoteemansa oli jälleen, että nuorisoa, uusia ihmisiä, on saatava mukaan toimintaan.

Avauksen jälkeen pidettiin rutiininomainen vuosikokous, hyväksyttiin menneet ja tulevat tilit ja suunnitelmat ym. sekä valittiin seuralle uusi hallitus (sukuneuvosto), johon nyt tulivat seuraavat henkilöt:

 • Matti O. Toivanen (Turku) puheenjohtajaksi
 • Markku K. Toivanen (Helsinki) varapuheenjohtajaksi
 • Annika Toivanen (Vantaa) jäseneksi
 • Annikki Länsisyrjä (Säkylä) jäseneksi
 • Matti J. Toivanen (Järvenpää) jäseneksi
 • Hannu Ruotsalainen (Kuopio) jäseneksi
 • Raimo Vänskä (Kotka) jäseneksi
 • Sihteeri, avoin

Onnea ja menestystä uudelle puheenjohtajalle ja hallitukselle, jonka toimikausi kestää seuraavat kaksi vuotta, seuraavaan sukukokoukseen 2023 saakka. Missähän tämä 20-vuotisjuhlakokous pidetään? Saapa nähdä. 

Kokouksen jälkeen juotiin kahvit ja sen jälkeen laitettiin kuopiolaisen Pekka Toivasten säveltämä Toivasten Juhlamarssi soimaan. Marssin päätyttyä kilistettiin kuohuviinillä sukuseuralle, sukukirjalle ja sen tekemiseen sekaantuneille: Ari Kolehmainen (kirjoittaja), Anssi Toivanen (taittaja), Annikki Länsisyrjä, Esko Toivanen ja Outi Kater (oikoluku). Seuraavaksi Mikko Toivanen totesi, että ”tämä hetki on monen teistä ja meistä toiveiden täyttymys, odotettu hetki. Nyt kädessämme on 720 sivua painavaa tekstiä 1400-luvulta noin vuoteen 1900.” Hän myös kiitti jäsenistöä halusta ja rohkeudesta lähteä mukaan tähän yritykseen. Se näyttäytyi konkreettisesti siten, että kirjatilauksia alkoi pienen ilmoituksen jälkeen sataa heti, silloin syksyllä -19. Ilman jäsenistön rivakkaa mukaantuloa etukäteen kirjan tuottaminen loppuun saakka olisi kestänyt paljon kauemmin. Mikko Toivanen totesi, että sukukirja I saattaa toimia huomattavana sysäyksenä jäsenistön aivan uudenlaiselle aktivoitumiselle sukututkimukseen. ”sukukirjamme ei ole päätepiste vaan alkusysäys”, Mikko Toivanen lausui. Hän totesi olevansa erittäin ylpeä siitä, että sai olla mukana juuri tässä seuramme historiallisessa käännekohdassa. 

Seuraavaksi äänessä oli kirjan kirjoittaja, juvalainen sukututkija Ari Kolehmainen, joka esitteli kokousvieraille muutamia pääkohtia kirjasta. Runsaasti kysymyksiä esitettiin ja saatiin vastauksia. Pienen tauon jälkeen keskustelua käytiin noin klo 16.30 saakka, jolloin päivän viimeinen teema oli, miten tästä eteenpäin. 

Klo 19 – 22 nautittiin hotellin ravintolassa maukas buffet-päivällinen. Alkupaloiksi nautittiin ensin sävykäs musiikkihetki, jossa esiintyivät aluksi Heidi Miettunen, sello ja Leena Toivanen, piano ja sitten Markku K. Toivanen, laulu ja säestäjänään Leena Toivanen. Oli muutakin ohjelmaa, josta vastasi jälleen jazztrio Toiva-Set (Elina, Pekka ja Mikko Toivanen).

Sunnuntai-aamu alkoi auditoriossa rovasti Raimo Vänskän pitämällä aamuhartaudella, jossa kuultiin myös musiikkia Markku ja Elina Toivasen esittämänä. Sen jälkeen aamupäivä vierähti sessiossa, johon oli kokoontunut suuri joukko meitä tapaamiseen osallistuneita. Vielä palattiin aiheeseen, ”mitäs tämän jälkeen?” Mikko Toivanen esitteli työn alla olevaa Hamulan Toivaset -kirjaansa ja samalla toimi johdattelijana uuteen ajattelutapaan, jossa mukanaolijat lopulta onnistuttiin niputtamaan ikään kuin sukuhaara-työryhmiksi. Monet sukuhaaroistamme tai alasukuhaaroistamme saivat paikallaolijoista edustajansa, joihinkin tuli jopa 5 – 6 henkeä: Hamula (Toivala, Pöljä), Kaavi, Juuka (Lieksa, Pielisjärvi, Nurmes), Kerimäki (Kitee), Kotasalmi, Kainuu. Tosin esim. Uukuniemeltä polveutuvia nyt ei ollut paikalla tässä tilaisuudessa. Mikko Toivanen lupasi miettiä tätä kuviota ja tehdä tarvittavia esityksiä sen eteenpäin kehittämiseksi. Tulevat julkaisut, mitä, miten ja kenelle? Siinäpä meillä riittääkin miettimistä. 

Mikko Toivanen

OHJELMA

LAUANTAI 28.8.2021:

Auditorio: jonka takaosassa Toivasten sukuseuran kirjan ja tuotemyyntiä

 • Klo 10 – 11.30 Sukuneuvoston kokous
 • Klo 12 – 12.30 Kokousvieraiden ilmoittautuminen
 • Klo 12.30 Avaus, sukuseuran pj. Mikko T. Toivanen, ja sääntömääräinen vuosikokous
 • Klo 13.30 – 14.00 Musiikkiesitys ja kahvia, auditorio
 • Klo 14.00 – 15.30 Sukukirjan julkistaminen
  • Pj. Mikko Toivanen ja kirjan kirjoittaja Ari Kolehmainen
  • Sukututkimus-työryhmä
  • Puheenvuoroja – keskustelua
 • Klo 15.45 – 17.30 Sukukirja-aihe jatkuu – Miten tästä eteenpäin?
  • Puheenvuoroja – keskustelua
 • Klo 19.00 – 22.00 Buffet-päivällinen (omakustanteinen) ja ohjelmallinen illanvietto /ravintola (1. krs.), vapaata seurustelua, musiikkia ja tanssia ym. esityksiä:
  • 22 €/aikuinen ja -50% /lapsi 4 – 14-v.), alle 4-vuotiaat maksutta.

Huom. Meillä on mahdollisuus lounastaa lauantaina ja sunnuntaina noutopöydästä omakustanteisesti, aikuinen 16,50 €/hlö, -50% /lapsi 4 – 14-v.), alle 4-vuotiaat maksutta. Mainitse mahdollisuudestasi varauksen yhteydessä.

SUNNUNTAI 29.8.2021:

 • Klo 9.30 aamuhartaus /rovasti Raimo Vänskä /auditorio
 • Klo 10.00 – 11.45 Sukukirja-aihe jatkuu – Miten tästä eteenpäin? Sukuneuvoston kokous /auditorio
  Puheenvuoroja – keskustelua
  Sukuneuvoston jäsenet
 • Vaihtoehtoista off-ohjelmaa perjantaina, lauantaina, sunnuntaina:
  • Liikuntaa, perhehuveja, kylpylä, uimaranta, ulkoilua, seurustelua
   Lounas omakustanteisesti sunnuntaina puolenpäivän jälkeen

TERVETULOA – KUOPIOSSA TAVATAAN!

Toivasten sukuseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous

ESITYSLISTA

Aika: Lauantaina 28.8.2021 klo 12.30

Paikka: Kylpylä Hotelli Rauhalahti, Kuopio, auditorio

Läsnä: Osallistujat kirjoittavat nimensä listaan

 1. Kokouksen avaus
 2. Todetaan kokouksen sääntöjen mukaisuus ja päätösvaltaisuus: Kokouksesta on ilmoitettu jäsenkirjeessä pvm. 15.5.2021 (sähköposti tai paperikirje) ja seuran kotisivuilla.
 3. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri
 4. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 6. Esitetään seuran jäsentilanne, toimintakertomus, tilinpäätökset ja toiminnantarkastajien lausunnot edeltävältä kaksivuotiskaudelta
 7. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä
 8. Vahvistetaan toimintasuunnitelma seuraavalle varsinaisten kokousten väliselle kaksivuotiskaudelle, määrätään liittymismaksu ja vuotuiset jäsenmaksut seuraaville kahdelle kalenterivuodelle, vahvistetaan talousarvio kahden seuraavan tilikauden muodostamalle ajanjaksolle; Liittymismaksua ei ole peritty. Jäsenmaksu on ollut 30 €/henkilö kaksivuotiskaudelta ja vastaavasti perhejäsenmaksu 50 € kaksivuotiskaudelta.
 9. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja viisi muuta jäsentä
  • Nykyinen hallitus ja aloitusvuosi sukuneuvostossa:
  • 2015 – Mikko T.Toivanen Kuopio (puheenjohtaja)
  • 2011 – Annikki Länsisyrjä Säkylä (varapuheenjohtaja)
  • 2019 – Hannu Ruotsalainen Kuopio (sihteeri)
  • 2019 – Matti O.Toivanen Turku
  • 2009 – Hannu A.Toivanen Vantaa
  • 2019 – Raimo Vänskä Kotka
  • 2013 – Markku K.Toivanen Helsinki
  • 2019 – Anssi Toivanen Leppävirta
 10. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa
  Vv.2019 – 2021 ovat toimineen Jaana Heikkinen (Helsinki) ja Lasse Liukko (Heinola)
 11. Mahdolliset muut asiat
 12. Kokouksen päättäminen

Huom. Kohtaan ”Mahdolliset muut asiat” tulevat asiat tulee esittää kirjallisesti (sähköpostikin käy) Sukuneuvostolle 15.6.2021 mennessä, muuten ei asioista voi vuosikokouksessa päättää.

Sukuneuvosto/mt & hr