Vierumäki 2019

SUKUKOKOUS 29. – 30.6.2019 VIERUMÄELLÄ

Toivasten sukuseuran kokous Vierumäellä 29. – 30.6.2019 onnistui hienosti! Lähes 100 henkeä oli saapunut paikalle ja hyvin tuntui väki viihtyvän. Hotellin palvelut toimivat erinomaisesti ja oheisohjelmaa oli paljon tarjolla. Rutiinikokouksen jälkeen keskeisimpänä sukutapaamisen asiana oli sukukirja-hanke, jota käsiteltiin oikeastaan koko lauantai-iltapäivä. Jäsenistön halukkuus sitoutua hankkeeseen yllätti sukuneuvoston. FM Ari Kolehmaisen esitys, joka pikkuhiljaa muokkaantuu sukukirjaksi, oli erinomaisen perusteellinen ja herätti suurta mielenkiintoa.

Suomen Sukututkimusseuran hallitus myönsi Esko A. Toivaselle kokouksessaan 5.4.2019 Suomalaisen sukututkimuksen ansiomitalin, jonka ojensi Eskolle Mikko Toivanen. Lisäksi Esko A. Toivaselle myönnettiin Toivasten sukuseuran kunniajäsenyys nro 8 tunnuksineen ja kunniakirjoineen. Ansiomitali voidaan myöntää henkilölle tunnustuksena sukututkimuksen hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä. Kyse voi olla pitkäaikaisesta ja aktiivisesta toiminnasta sukuseurassa, jolloin ansiomitali voidaan myöntää mm. suku- ja henkilöhistorian tutkimuksessa osoitetuista ansioista. Niin, nämä ominaisuudet sopivat nyt paremmin kuin hyvin Eskoon, joka yhdessä vaimonsa Anna-Liisan kanssa on tehnyt valtavan perustyön kootessaan Toivasten sukua koskevan tietokannan, joka tällä hetkellä käsittää yli 29000 Toivasta. He tekivät tätä työtä vuosikausia ikään kuin päätyönään – se on meidän onni! Tämän perustyön jälkeen sukuhaarat ja rakenteet ovat nyt selvät, kun sukukirjaa suunnitellaan. Esko myös auttoi muita sukututkijoita heidän taipaleellaan, mikä on ollut ensiarvoisen tärkeätä seuramme sukututkimuksen kehittämisessä – siis Eskon edustama yhteisöllisyys.

Toinen kunniajäsenyyden saaja oli Hannu A. Toivanen (kunniajäsennyys nro 7) ja perustelut jälleen vankat: Hannu Toivanen on toiminut erittäin ansiokkaasti noin kymmenen vuoden ajan sukututkimustyöryhmän vetäjänä ja eri sukututkijoitten välisen toiminnan koordinaattorina. Tullessaan mukaan v. 2009 Hannu oli jo sukututkija ja toi mukanaan kehiin asiantuntemuksensa ohella arvokasta aineistoa sekä suoritti valtavan järjestelytyön jo olemassa olevan aineiston parissa. Nyt kun olemme siirtyneet tähän ns. kirjavaiheeseen, Hannun erityinen ansio on ollut kokonaisuuden hahmottaminen ja siitä seuraavat käynnistämis-toimenpiteet: ”etapit”, Ari Kolehmaisen kiinnittäminen, DNA-tutkimukset eräillä painopistealueilla. Toisaalta vuosien varrella Hannun erinomaiset presentaatiot ovat olleet monien tapaamistemme suola!

Lauantai-ilta jatkui päivällis-buffetilla ja sen jälkeen illanvietolla, jossa kuultiin monenlaista mukavaa ohjelmaa, musiikkiesityksiä ja mm. Anneli Toivasen riemukas esitys ”Ennen kaikki oli paremmin”, joka nostatti tunnelman kattoon. Italian Stresasta saakka kokoukseen saapuneet Pirjo ja Reijo Toivanen esittivät dueton yhtyeen säestyksellä. Illanvietossa esiintyi kvartetti omasta takaa, Toiva-Set-Quartet: Markku Toivanen, Elina Toivanen, Pekka Toivanen ja Mikko Toivanen.
Sunnuntai-aamu alkoi rovasti Raimo Vänskän aamuhartaudella, jossa musiikista vastasivat Pekka Toivanen ja Markku Toivanen. Tämän jälkeen reilun tunnin ajan oli sukututkimus-koulutusta, jonka alusti Mikko Toivanen ja sen jälkeen tenttasi seuran sukututkijoita heidän alkutaipaleestaan sukututkimuksen parissa.

Uudessa hallituksessa jatkavat kaudella 2019 – 2021 puheenjohtaja Mikko Toivasen (Kuopio) lisäksi Annikki Länsisyrjä (Säkylä), Esko Toivanen (Oulu), Hannu Toivanen (Vantaa) ja Markku Toivanen (Helsinki) sekä uusina jäseninä Anssi Toivanen (Leppävirta), Hannu Ruotsalainen (Kuopio) ja Raimo Vänskä (Kotka).

Kiitos että tulitte kokoukseemme! Nähdään pian uudelleen!

Mikko Toivanen

Ps. Tilatkaa kirja /kirjoja!

Vierumäen ohjelma:

LAUANTAI 29.6.2019:

• Klo 10 – 11.30 Sukuneuvoston kokous
  • Klo 12 – 12.30 Kokousvieraiden ilmoittautuminen
  • Klo 12.30 Avaus, sukuseuran pj. Mikko T. Toivanen, ja sääntömääräinen vuosikokous
  • Klo 13.30 – 14.00 Musiikkiesitys ja kahvia
  • Klo 14.00 – 15.30 Sukukirjahanke
    • Sukututkimus-työryhmä ja Ari Kolehmainen
    • Puheenvuoroja – keskustelua
  • Klo 15.45 – 17.30 Sukukirjahanke-aihe jatkuu
    • Sukututkimus-työryhmä ja Ari Kolehmainen
    • Puheenvuoroja – keskustelua
  • Klo 19.00 – 22.00 Buffet-päivällinen ja ohjelmallinen illanvietto /Ballroom, vapaata seurustelua, musiikkia ja tanssia ym. esityksiä.

SUNNUNTAI 30.6.2019:

• Klo 9.30 aamuhartaus /rovasti Aimo Vänskä /Ballroom
  • Klo 10.00 – 11.45 Sukututkimus-koulutus
    • Alustus: Mikko Toivanen
    • Puheenvuoroja: sukututkimus-työryhmän jäsenet
  • Vaihtoehtoista off-ohjelmaa perjantaina, lauantaina, sunnuntaina:
    • Liikuntaa, perhehuveja, urheilua
    • Lounas omakustanteisesti sunnuntaina puolenpäivän jälkeen.